Creative Power Testimonial

‘Ik ken Ad al jaren en heb hem in diverse rollen meegemaakt. Hij heeft voor ons bijvoorbeeld een intern motivatieprogramma ontwikkeld, was betrokken bij de communicatie rondom een fusie en, last but not least, heb ik sinds 2015 één keer per jaar een Creative Power Sessie met hem. We spreken meestal af in zijn atelier. De sessies hebben geen vooraf vastgestelde agenda. Het begint meestal met een vraag waar ik dan al een tijdje mee rondloop. Zo’n vraag die ik niet bij mijn omgeving neerleg, omdat ik op voorhand het antwoord dan al weet. Dat zijn de momenten dat ik behoefte heb

aan zijn creatieve kijk. Hij ziet dingen vaak heel anders en dat helpt mij mijn vaste patronen te doorbreken. Zijn adviezen zetten je aan het denken. Zo zijn er bijvoorbeeld volgens hem geen grenzen aan je leven, maar ben je je eigen begrenzing.

In mijn wereld hoor je regelmatig mensen zeggen dat iets niet kan. Waarom het niet zou kunnen is dan vaak niet duidelijk. Ik heb daar zelf ook een handje van. Dus toen ik zei dat ik geen schilderij kon maken, zijn we samen aan de slag gegaan. Daar stond ik dan in zijn atelier met mijn nette pak en mijn witte shirt. Geen probleem, ik kreeg een oud shirt om aan te trekken, rubberen handschoenen en een paar oude sloffen.

Het ging in essentie natuurlijk niet om het maken van het schilderij, maar om het proces eromheen. De vraag wat we gingen maken en welke kleuren pasten bij mijn gevoel. Het was aan mij om de eerste lijnen te trekken. Ik realiseerde me op dat moment dat alles inderdaad mogelijk is en dat je niet bang hoeft te zijn voor mislukking. Dat het vooral gaat om doen als je iets wilt. Moeilijk dat ik het vond, maar het gaf ook een kick.

Tijdens het maken van het schilderij besefte ik, dat er alleen vooruitgang is en geen weg terug. Dat inzicht heb ik vervolgens ook gedeeld met mijn managementteam, dat de neiging had om te veel met vroeger bezig te zijn. Inmiddels is het een gevleugelde uitspraak binnen ons team geworden.

Het schilderij hangt nu in mijn kamer op kantoor. Sommige mensen vinden het mooi en anderen niet. Maar voor mij is het van onschatbare waarde. Iets wat ik samen gemaakt heb met een van de meeste creatieve geesten die ik ooit in mijn leven heb ontmoet.’

Willem – Algemeen Directeur