Corporate Branding testimonial

‘Halverwege 2018 geleden ben ik hier begonnen. De belangrijkste reden voor mijn overstap was dat het volgens mij een professionele organisatie was om voor te werken met een toonaangevende naam in de markt. Een echt A-merk. Een merk waarvan ik altijd dacht dat er meer inzat. En na een maand of drie wist ik zeker dat het op veel punten beter kon. Niemand had echt een idee waar het merk over twee jaar voor moest staan en als ik vroeg wie onze doelgroep was, dan kreeg ik regelmatig te horen ‘iedereen’. Bovendien was de cultuur te veel top/down en dat gaat op termijn echt niet meer werken.

Uit het verleden ken ik Ad en Lydia. Ze hadden me al vaker geholpen met sessies om met het merk en de organisatie aan de slag te gaan. Het bleek dat ze net een nieuw bedrijf waren gestart. Een bedrijf dat creativiteit inzet om het beste uit organisaties en mensen te halen. ‘Instant Connection’ hebben ze het genoemd en zoals de naam al zegt, weten ze direct de verbinding te leggen. Niet alleen tussen mensen onderling, het merk en haar doelgroep, maar ook tussen denken en doen.

Ondanks het feit dat ik ze dus al kende, was deze sessie opnieuw een verrassing voor me. Ad begon op basis van bovenstaand schilderij een verhaal over leiderschap en onderlinge verhoudingen. De sprekende voorbeelden maakten zo’n mooie discussie los, dat dit ons de hele dag heeft geïnspireerd. Op zo’n dag heb je het natuurlijk je markt, je doelgroep, de belofte die maakt en de veranderingen die nodig zijn om je doelen te bereiken. Op zich natuurlijk geen nieuws onder de zon. De manier waarop Instant Connection dit echter doet is uniek. Je voelt je als team verbonden waardoor je in staat bent om samen beslissingen te nemen. Beslissingen waar je anders weken voor nodig zou hebben.

Zoals ik van hun gewend ben, kreeg ik ook nog een aantal nieuwe inzichten. Zo werd het voor mij duidelijk dat medewerkers echt hun communicatieve vaardigheden zullen moeten vergroten en dat geldt ook voor hun zichtbaarheid op LinkedIn bijvoorbeeld.

Inmiddels hebben we de terugkoppeling gehad aan het complete management. Instant Connection presenteerde een helder verhaal over waar we naartoe moesten en gaf een aantal veranderingen aan voor de korte en lange termijn en hoe we dat zouden kunnen doen. Lydia heb ik alweer gebeld met de vraag of Instant Connection ons zou kunnen helpen om van onze regiomanagers brand ambassadors te maken. Ik heb er nu al zin in.’

Johan – Algemeen Directeur